Belépés
Ötletes öntetek
... kerül, felvágás előtt tanácsos néhány másodpercig vízzel locsolni. Így a szemet kevésbé csípi, s illata és íze is szelídebbé válik.
v A fokhagyma héja könnyebben lehántható, ha a gerezdeket előzőleg négy-öt percig hideg vízben áztatjuk.

Ananászkarikák
Ki gondolta volna néhány éve, hogy az ananász nemcsak deszszertként, gyümölcs vagy befőtt formájában kerülhet ...
A fokhagyma
... egészben (héjában vagy a nélkül) sütőben vagy serpenyőben sütjük-pároljuk, a fokhagyma krémessé, majdhogynem édessé válik. Ha köretként kívánjuk tálalni, 3-4 váltás vízben kell megfőzni a gerezdeket. Ha ezt az elkészítési módot választjuk, ügyeljünk arra, hogy forrás után mindig három percig főzzük a gerezdeket!

...
Ültessünk fokhagymát
... gombabetegségek megelőzését, s a pockokat, csigákat is elűzi. Nem kell feltétlenül külön ágyásba telepítenünk, megteszi, ha szamóca, málna, paradicsom, cékla vagy uborka közé duggatjuk a gerezdeket. Sőt virágoskertbe is tehetjük, bármennyire szokatlan is ez még nálunk. Rózsa, tulipán, liliom közé rakva dísznövényeink egészségesebbek lesznek, és tovább virágoznak.
A fokhagyma ...
Még próbálkozhatunk
... cm magasan bakhát formára felhúzott nyirkos földhalomba ültethetjük, kb. 80 cm-es tőtávolságokra. Fagymentes időben, művelhető talajba még a fokhagyma is dugványozható. A szétszedett gerezdeket 25 cm sor és 10 cm tőtávolságra kell rakni. A telet jól tűri, nem kell tartani a kifagyástól.

A novemberi termény-betakarításnál ügyeljünk arra, hogy az esetleg fagyott állapotú ...
Sütőben sült rántott csirke
... krumplihoz:
1.5 kg krumpli (kifejezetten apró szemű!),
Só és frissen őrölt bors,
1- 1.5 dl olívolaj.

Elkészítés:
Kiteszem magam elé a csirkecombokat, aztán a fokhagyma gerezdeket tüskékre vágom, majd a combok húsos részébe egy éles késsel pici zsebeket vágok, és elrejtem a vágatokban sorban a fokhagyma tüskéket. A tojást egy tányérba töröm, hozzáöntö...
Fokhagyma


A fokhagyma egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője. Nem magyar specialitás azonban, mert az egész világon termelik és fogyasztják - helyenként nagyobb mértékben és kiterjedtebben, mint nálunk.

A korszerű orvostu...
Recept
... megpirítod éppen hogy,majd veszel egy jénait,beleteszed,fel öntöd annyi tejjel hogy a teteje a csirkének kilátszódjon.A többit csak beledobálod,a tejbe a fahéj darabot,citromhéjat,a fokhagyma gerezdeket legalább 5-6 db,de héjastól,és a végén a csirke tetejére szórj kakukkfüvet.beteheted a sütőbe kb.fél óra fedővel,anélkül is még egy negyed óra és kész is.
Tanácsok: Már az ill...
Vacsoracsata-Sváby-Főétel
... Amikor megpirul, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Akkor szép, ha a rács lenyomata látszik a cukkinin. A faszénen közben megsütünk egy teljes fej fokhagymát. Ha jól átpirul, a gerezdeket kinyomkodjuk. Az átsült cukkini chips-szet tálba tesszük, összekeverjük a fokhagymával, megöntözzük az olívával és citromlével. Lehűtjük, mert hidegen finomabb.

Ha már ég a ...
Vacsoracsata-Anikó-Főétel
... nélkül!

Sós, forrásban lévő bő vízben főzzük meg a megmosott baby spenótot is, majd szűrjük le, de olyan edénybe amibe már beletettük a felforrósított olajat. A fokhagyma gerezdeket préseljük össze, majd szórjuk meg sóval, fehér borssal, görög bazsalikommal. Ezután keverjük össze tejszínnel és forraljuk fel. A taglatellét sós és olajos vízben főzzük 7 percig, majd szűrj...
Mediterrán tepsis burgonya
...

Mediterrán tepsis burgonya

Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymat megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fűszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütőbe, magas fok...
Sült foghagymás kenőke
... sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Tegyünk alájuk tepsit vagy grilltálcát, mert lecsepeg a levük.

Sütés után hagyjuk hűlni őket, majd kézzel kinyomkodjuk héjukból a gerezdeket és villával összetörjük. Közben krémesre kikeverjük a sajtot, a brindzát és a tejszínt, a tejszín adagolásával szabályozva az állagát (attól függően, mennyire híg kencét szeretnénk). Végül b...
Fasirt
... zsemlye,
2 kisebb burgonya v. 1 nagyobb,
pirospaprika, petrezselyemzöld,
só vagy delikát , bors

A kiolvadt darált pulykahúsra rádarálom a párizsit, a fokhagyma gerezdeket, a burgonyát es végül a száraz zsemlyét.
Hozzáadom a pirospaprikát, petrezselyemzöldet, sót, borsot és összedolgozom, majd diónyi gombocokat formálok és forró olajban kisütöm.
...
Mediterán tepszis burgonya
Mediterrán tepsis burgonya


Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymat megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fűszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütőbe, magas fokozaton s...
sütemények
... füstölt szalonna, 40 dkg trappista sajt.

A tésztát a szokásos módon elkészítjük, megkelesztjük. Amíg a tészta kel, elvégezzük a következő munkákat:

A foghagyma gerezdeket megtisztítjuk és présen átnyomva a tejfölhöz keverjük. A vöröshagymákat megtisztítjuk és félbe vágva vékonyan felszeleteljük. A szalonna bőrét levágjuk, majd apróra kockázzuk. A trappista ...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Fuszerek/Arab/
... db fejes saláta levél, só-bors, ízlés szerint.

A kenyeret mindkét oldalán olajban megpirítjuk, úgy, hogy a közepe puha maradjon. Ezután kenjük meg alaposan fokhagymával (a gerezdeket dörzsöljük el rajta) és ízlés szerint sózzuk. Helyezzük el a szeleteket egy cserépedényben (római tál), locsoljuk meg vízzel, csavarjuk rá a 2 citrom levét.

Az uborkát meghámozzu...
Disznótoros ételek
... felszeleteljük. A tűzálló tálba úgy állítjuk be a szeleteket, mintha a sonka egy darabban lenne, a bőrős felével felfelé. 3 narancsot meghámozunk (a belső fehér héját is gondosan leszedjük), és a gerezdeket kockákra vágjuk. A sonkát körbe rakjuk a narancskockákkal. A maradék két narancsot félbevágjuk, levét kicsavarjuk, és elkeverjük a vörösborral, a mustárral, a szegfűszeggel, ki...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Fokhagyma gerezdek fűszeresen
... kakukkfű,
8 szegfűszeg,
1 tk egész fehérbors,
4 babérlevél,
2 tk só,
4 ek olivaolaj.

Elkészítése:

A fokhagymát szétszedem, és a gerezdeket meghámozom. A bort, ecetet, cukrot a fűszereket és a sót a fokhagymagerezdekkel együtt 3 percig főzöm és egy lefedett fazékban másnapig állni hagyom. Másnap mégegyszer felforralom 5 percre ...
Karfiol és brokkoli krémleves
... bors.

Elkészítés:

Először a karfiolt raktam oda, rózsáira bontva, annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, sóztam, borsoztam kicsit, a kés lapjával összenyomtam a fokhagyma-gerezdeket, az is ment utána. Az egészet csak halk lángon főztem. Amikor a karfiol félpuha volt, hozzátettem a brokkolit. Eltelt 10-15 perc, minden puha volt, mivel túl soknak találtam ...
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: szemet kevésbé, fokhagyma héja, gerezdeket előzőleg, ananász nemcsak, fokhagyma krémessé, elkészítési módot, szétszedett gerezdeket, esetleg fagyott, fokhagyma gerezdeket, combok húsos, éles késsel, vágatokban sorban, fokhagyma tüskéket, tányérba töröm, fokhagyma egyike, legfontosabb fűszernövényeknek, magyaros ételek, egész világon, korszerű orvostu, csirkének kilátszódjon, többit csak, fahéj darabot, csirke tetejére, másik oldalát, rács lenyomata, faszénen közben, gerezdeket kinyomkodjuk, átsült cukkini, megmosott baby, felforrósított olajat, nagyobb gerezdeket, tejszín adagolásával, kiolvadt darált, száraz zsemlyét, szokásos módon, következő munkákat, foghagyma gerezdeket, tejfölhöz keverjük, vöröshagymákat megtisztítjuk, szalonna bőrét, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, kenyeret mindkét, közepe puha, gerezdeket dörzsöljük, uborkát meghámozzu, tűzálló tálba, darabban lenne, bőrős felével, belső fehér, gerezdeket kockákra, sonkát körbe, reformtáplálkozás egyre,
© 2013 TVN.HU Kft.